Opskriften på tærtebunden er en veganeropskrift. Men bunden er så lækker, at jeg bruger den til alle typer tærter. Måden at lave fyld på er ligeså super enkel og lækker og kan bruges i de fleste tærter.

Til opskriften skal du bruge: (familie på 4)

  • 100 g vegansk smør
  • 100 g vegansk yoghurt
  • 150 g mel
  • 4 almindelige kartofler
  • 1 porre
  • 1 kyllingfileter
  • 1 bakke cherrytomater
  • evt. lidt soyamælk, men kan undværes
  • salt
  • peber

Dejen:
Ælt yoghurt, blødgjort smør og mel sammen i en skål. Rul tærtedejen ud og kom den i et tærtefad.

Fyld:
Kog kartofler og porre. Mos sammen til kartoffelmos og kom evt. soyamælken i for en lidt finere konsistens. Skær kylling i tern, steg det på panden med salt og peber og kom derefter i kartoffel/porre-mosen. Kom fyldet i formen med tærtedej. Pynt med en masse tomater på toppen og kom tærten i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 min.

Dette er den meget simple udgave. Du kan evt. gøre den mere lækker med blomkål, broccoli, asparges, løg og krydderier.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *